Pravno obvestilo za uporabnike storitev – Izjava o varstvu osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov : Lucija Marija Lenič
Sedež izvajanja dejavnosti/ podjetja: Javorškova 9, 1315 Velike Lašče
Zakoniti zastopnik za upravljalca: Lucija Marija Lenič

Ob uporabi naših storitev nam zaupate svoje osebne podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato posvečamo zaščiti vaših osebnih podatkov veliko pozornost ter vam obenem omogočamo nadzor nad njimi.

1. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave osebnih podatkov

FIZIOTERAPIJA Lucija Marija Lenič kot upravljavec osebnih podatkov sama ali s pomočjo pogodbenih obdelovalcev zbira, hrani in obdeluje osebne podatke v okviru izvajanja dejavnosti in sicer za namene zagotavljanja zdravstvenega varstva in obravnave pacientov ter vzpostavljanja stika s pacienti in strankami ob naročanju na termin. Osebne podatke posameznikov zbiramo, hranimo in obdelujemo v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (https://www.ip-rs.si/zakonodaja/).
Osebne podatke posameznikov zbiramo na podlagi veljavne zakonodaje in na podlagi našega zakonitega interesa.

FIZIOTERAPIJA Lucija Marija Lenič kot upravljalec osebnih podatkov skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov vodi evidenco dejavnosti obdelave osebnih podatkov (30. čl. Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov - GDPR), v katerih opredeljuje namen zbiranja osebnih podatkov, vrste osebnih podatkov, informacijo o razkritju osebnih podatkov tretjim osebam, rok hrambe, splošen opis tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov (32.čl. GDPR).

2. Zbirka osnovne zdravstvene dokumentacije

Temeljno zbirko vodimo z namenom zagotavljanja zdravstvenega varstva.
Pravni temelj za obdelavo osebnih podatkov je Zakon - ZZPPZ (Zakon o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva (Uradni list RS, št. 65/00, 47/15 in 31/18 )
Vrste osebnih podatkov zbirke: EMŠO, številko zdravstvenega zavarovanja, ime in priimek, naslov stalnega bivališča, naslov začasnega bivališča, telefonsko številko, elektronski naslov, vzrok za napotitev.
Poleg osebnih podatkov lahko zbirka vsebuje še naslednje podatke o pacientu : zaporedna številka vpisa, datum stika, datum sprejema, datum zaključka rehabilitacije načrtovane stike, številko zdravnika, zavarovalniški status, razlog obravnave, izvedeni terapevtski postopki, zaključno poročilo.

Zbrani osebni podatki se hranijo na območju Republike Slovenije ter jih v nobenem primeru ne iznašamo v države izven EU.

Obdobje hrambe za zbirke osebnih podatkov osnovne zdravstvene dokumentacije in dokumentacije o ambulantni medicini in rehabilitaciji bolnikov je 15 let.
V skladu s predpisi s področja zdravstva (Zakon o zdravstveni dejavnosti - ZZDej, Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju - ZZVZZ, Zakon o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva - ZZPPZ in nekateri podzakonski akti) smo za hrambo zdravstvene dokumentacije zadolženi izvajalci zdravstvenih storitev. V kolikor bi prenehali nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke osebnih podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma trajno zbrisali.

Tehnični in organizacijski varnostni ukrepi varovanja zbranih osebnih podatkov obsegajo organizacijske, tehnične in logistično-tehnične postopke ter ukrepe s katerimi se varujejo osebni podatki, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo, ter nepooblaščeno obdelavo. Ukrepi vsebujejo varovanje prostorov, nosilcev podatkov, ki vsebujejo osebne podatke ter varovanje strojne in programske opreme.

Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za navedene namene, jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.
V primeru, da bi želeli obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o drugem namenu in ga zaprosili za osebno pisno privolitev.

3. Pravice posameznika

Posamezniki imajo vse pravice, do katerih so upravičeni na podlagi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov: pravico vedeti, do popravka, do omejitve obdelave, do ugovora, do dostopa, do izbrisa, do prenosa in pravice v odnosu do avtomatske obdelave podatkov, pri čemer pa ta pravica posameznika ne sme biti v nasprotju z določili druge zakonodaje.

Vsak posameznik lahko v primeru, če misli, da so mu kršene pravice z naslova varstva osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu – Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije (Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si).

V FIZIOTERAPIJI Lucija Marija Lenič spoštujemo vašo zasebnost in v skladu z veljavno zakonodajo zagotavljamo, da le tisti zaposleni in naši pogodbeni obdelovalci, ki so za to pooblaščeni in imajo z nami pisni pogodbeni odnos, lahko zbirajo, hranijo in obdelujejo vaše osebne podatke. Vsi zaposleni zdravstveni delavci smo dolžni varovati podatke o zdravstvenem stanju posameznika in o vzrokih, okoliščinah in posledicah tega stanja. Pri opravljanju dejavnosti izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v FIZIOTERAPIJI Lucija Marija Lenič, se lahko obrnete na e- naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Naročanje

  • osebno, v obratovalnem času ambulante, med 7.00 in 11.00
  • po pošti (veljaven žig odpošiljanja)
  • informativno po telefonu (01/7881-577) in e-pošti

    REZERVACIJ NI

Čakalna doba

Zelo hitro: 2. polovica marca 2020
Hitro: 1. polovica aprila 2020
Redno: 1. polovica maja 2020

Čakalne dobe lahko preverite na povezavi: https://cakalnedobe.ezdrav.si/.

V ambulanti opravljamo triažiranje.

Samoplačniške storitve so po dogovoru.

Ordinacijski čas

Ponedeljek 7:00 - 11:00
Torek 7:00 - 11:00
Sreda 7:00 - 11:00
Četrtek 7:00 - 11:00
Petek 7:00 - 11:00
Ordinacijski čas je brez odmora.
 
Sobote, nedelje in prazniki: ZAPRTO
Spletno mesto uporablja lastne analitične piškotke, da lahko spremljamo obiskanost in posledično prilagajamo in izboljšujemo vsebine. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.
Sprejmi Zavrni